билим берүүдѳгү заманбап информациялык технологиялар институту

Жакшылык жерде калбайт - Не уставайте делать добро

Билим берүү уюмунун коомдук тамактануусунун билим берүү программасын өркүндөтүү үчүн билим берүү уюмунун жана иш берүүчүлөрдүн өз ара аракеттенүүсү


5 Октябрь 2018 Жастажда хито, адистиги боюнча иш берүүчүлөр менен тегерек стол болуп өттү 100106 Тема боюнча "коомдук тамактануу кызматты уюштуруу": "Билим берүү уюмунун жана иш берүүчүлөрдүн өз ара аракеттенүүсү коомдук тамак-аш. Тегерек столдун муктаждыгы ошолдан келип чыккан, Бүгүн эмне, Тез өзгөрүүлөр убактысы, Жана биз өзгөрүүлөрдү көрөбүз, коомдун жашоосунун бардык тармактарында өкмөт тарабынан кармалган. Бул өзгөрүүлөр билим берүү чөйрөсүнө тиешелүү. Бизде олуттуу милдет бар - экономиканын чыныгы муктаждыктарын эске алуу менен жогорку квалификациялуу адистерди окутуу, Жумуш берүүчүлөрдүн сурамына ылайык. Бул көйгөйдүн чечилиши мамилелердин тутумун түзүү жана өнүктүрүүдө гана мүмкүн, б.а.. кызматташуу. Маңызы, Билим берүү эмгек рыногунун талаптары бар адистерди машыктырышы керек. Жана биз, Биздин жумушчу топ бул маселени көздөгөндүктөн, бул тегерек стол биздин кызматташууну түзүүгө биринчи кадамыбыз. Оюмдарды уюштуруучулар жана катышуучулар күндүз ишине канааттанган, ошол, алар тапшырма менен, тегерек столдо, Кандайдыр бир деңгээлде алардын биринчи кадамы бар, Жогоруда айтылгандай.

Токтом

Тегерек стол тема боюнча: «Взаимодействие образовательной организации и работодателей по совершенствованию образовательной программы Организации обслуживания в общественном питании» от 5 Октябрь 2018 G.

Тегерек столдун жыйыны Иситонун ректорунун катышуусу менен өттү, Билим берүүнүн эмгек сиңирген кызматы, Дан., Профессор Кубаева Б.kh., Билим берүү иши боюнча вицектор ШадыКанова Т.С., Эл аралык байланыштардын башчысы жана адистердин өндүрүш тажрыйбасынын башчысы, Исито Волкова С.Б., Кесиптик Колледждин директору Тулебердиева Д.Е., UVR Шейшенбекова А.Анын директорунун орун басары., Кыргыз Республикасынын ашпозчулар ассоциациясынын мүчөсү (Apkro), Өзбекстандын Ашпоздорунун Ассоциациясынын Ардактуу мүчөсү. Эл аралык кулинардык мелдештердин катышуучусу жана сыйлыгы, Шеф Абдурахманова Ф.Р., Кесиптик Лицейдин улук магистри № 94 Жайлкеева А.Ж., Кыргыз Республикасынын ресторитуратынын Ассоциациясынын мүчөсү, "Айва" чайкананын менеджери Жапаркулова, администратора кафе “Шафран” Жумадил уулу Талгата. Катчы: Кесипкөй колледждин окутуучусу — Кочорова А.К..

Уюштуруучулар: UVR Шейшенбекова А.Анын директорунун орун басары., Компьютер Тулебердиева Д.Э., "Юридикалык сабактар" кафедрасынын окутуучусу Толомушов Н.А..

Тегерек столдун негизги максаты: "Коомдук тамактануу кызматты уюштуруу" адистиги боюнча бүтүрүүчүлөрүнүн маңызы жана жер, ошондой эле адистердин билиминин жана кызыкчылыктарын көбөйтүү.

Тегерек столдун кире бериш "Коомдук азык-түлүктө кызматтарды уюштуруу" адистиги боюнча окуу планы талкууланды, Билим берүү программасынын натыйжалары, Жобо, студенттердин практикасы жөнүндө бир кабарды кунт коюп уккан.

Тегерек столдун катышуучулары иш-чараны уюштуруу жана өткөрүү жөнүндө өз пикирин билдиришти.

Кыргыз Республикасынын ашпозчулар ассоциациясынын мүчөсү (Apkro), Өзбекстандын Ашпоздорунун Ассоциациясынын Ардактуу мүчөсү. Эл аралык кулинардык мелдештердин мүчөсү жана жеңүүчүсү, Шеф Абдурахманов Фурхманович Шектердин Ассоциациясына кошулуу үчүн студенттерди "коомдук элчисттик кызматта уюштурууну уюштурууга" чакырды. Учурдагы кырдаалдын талаптары боюнча, теориялык машыгуу практикага киргизилиши керек 60 %. Бул адистик азыркы дүйнөдө эң популярдуу, Ошондуктан, студенттер, маалыматтык технологияларды колдонууда, мамлекеттик билим берүү стандарттарына ылайык иш кылууга жана практикага кирүүгө милдеттүү.

Кыргыз Республикасынын ресторитуратынын Ассоциациясынын мүчөсү, "Айва" менеджери Жапаркулова Рейна Таласовна, тейлөө сектору билимдүү адистерге көрүнбөйт. Ресторатордун Ассоциациясынын Ассоциациясынын Ассоциациясынын башкы көйгөй - билимдүү адистерди окутуу, Шаарда гана эмес, ошондой эле региондордо. Өзүлөрүнүн бирикмеси практика үчүн жерлерди берүүгө даяр, андан кийин жумушка орношуу.

Окутуучу окутуучу-технолог Садыгалиев Гульзат Казиевна жана катышуучулардын окуу планын таанышкандардын пикирин уккандан кийин, төмөнкү сунуштарды кабыл алды:

  1. Кесиптик билим берүү программасын күчөтүү (1C-Buhglatteria, Эркипер, Шаар-Макс);
  2. Практика менен байланышты өркүндөтүү;
  3. Практикалык сабактар ​​уюмдарда өткөрүү үчүн;
  4. Студенттер менен мастер-класс, Адистердин катышуусу менен;
  5. "Официанттын жана бармендин" ишин аткаруу.

Кайтарылды:

  1. Кукс жана Кыргыз Республикасынын окутуучулары жана студенттери жана студенттердин кесиптик колледжинин ассоциациялары менен кызматташуу.
  2. Адистиктерде мугалимдерди алдыңкы окутуу.
  3. Иш берүүчүлөр менен байланышты түзүү жана чыңдоо.
  4. Куруу Тамактануу тармагы менен мамиле.

Кабыл алынган:

Бишкек шаары

5 Октябрь 2018 жыл


  • Автор: admin
  • Жаратылган: Декабрь 19th, 2018
  • Көрүлдү: 2097
Alexa Seleno
@alexaseleno